New book / Uusi kirja: Talviretkeilijän opas

27.9.2022 Jouni Laaksonen

This blog post is about my new book, Talviretkeilijän opas (a guidebook for winter hiking). The book is in Finnish, so this blog starts with Finnish and turns to English only in the end.

Tosiaan uusin kirjani ilmestyi juuri! Jos olet kiinnostunut ostamaan kirjan esimerkiksi tekijän omistuskirjoituksella, klikkaa kirjamyymälääni. Kustantaja on SKS Kirjat.

240-sivuisessa kirjassa on kolme päälukua:

  1. Päivä- ja viikonloppuretkeily talvella
  2. Talviretkeily lasten kanssa
  3. Talvivaellus

Alla koko sisällysluettelo kuvana:

Ideana on siis houkutella retkille ja vaelluksille myös talvella. Lumi mahdollistaa liu’un, pakkasen ansiosta kesällä ylipääsemättömät suot muuttuvat hienoiksi retkipaikoiksi, järvien saariinkin pääsee hiihtämään. Eläinten lumijäljet ovat kiinnostavia, lumen koristamat tunturikoivun oksat, tai toisaalta tykkylumen paksulti peittämät vaaranrinteen kuuset, ovat upeita taideteoksia. Revontulet, tähtitaivas, hankikanto, valkeat tunturit, voi, talvi on täynnä riemuja!

No, toki muun muassa pakkanen ja enemmän tai vähemmän upottava lumi aiheuttavat haasteitakin. Kirja koettaa opastaa talviretkeilijän polulle niin, että kaikkea ei tarvitse opetella kantapään kautta.

Kirjassa liikutaan erilaisilla suksilla, liukulumikengillä, lumikengillä ja päiväretkillä käydään tavallisilla talvikengilläkin. Hieman puhutaan myös retkiluistelusta ja läskipyöräilystä, mutta niissä en ole asiantuntija.

Kuvahan sanoo enemmän kun tuhat sanaa, joten tässä maistiaisia kirjan kuvituksesta. Ensin pieni kattaus erilaisista päiväretkeilyn mahdollisuuksista:

Sitten kuvia talvivaelluksilta:

New book: Talviretkeilijän opas

My new book was just published. This guidebook about hiking in winter is only in Finnish, so it’s not much of use to those who do not speak Finnish language. However, maybe also you like to see some snowy pictures, above. 🙂

If you are interested in hiking here in Finland in winter, in my book Hiking in Finland pages 76-98 are dedicated to winter.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s